Jeugd

Spinnenweek bij De Helderse Vallei

Den Helder – Het najaar staat bekend als spinnentijd. Spinnen zijn er het hele jaar, maar in het najaar zijn ze een stuk zichtbaarder. Daarom is dit een mooi moment voor kids om deze nuttige beestjes eens goed te bekijken bij De Helderse Vallei.

Spinnen zoeken
Spinnen hebben acht poten én acht ogen en zorgen er door dit bijzondere uiterlijk voor dat veel mensen een zekere afkeer van ze hebben. Maar spinnen zijn hele nuttige dieren, ze eten veel andere insecten zoals muggen en zilvervisjes. Als ze dat niet zouden doen, zouden er veel meer van dit soort insecten zijn, waar men best last van zou kunnen krijgen.

Op dinsdag 6 en donderdag 8 september kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar op zoek gaan naar spinnen op het terrein van De Helderse Vallei. Zo kunnen ze zelf ontdekken dat er veel verschillende soorten spinnen zijn. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur mogen ze gratis zelfstandig op pad met behulp van de opdrachten die op het terrein staan. Vooraf aanmelden is niet nodig, dit is een inloopactiviteit die bezoekers zelfstandig kunnen doen.

Spinnen zoeken met peuters
Ook peuters kunnen gefascineerd zijn door de kriebelende spinnen die om hen heen leven. Op donderdag 8 september mogen peuters daarom tussen 10.30 uur en 11.00 uur op het terrein van De Helderse Vallei op zoek naar spinnen en spinnenwebben. Kunnen ze ontdekken waar de spinnen wonen? Met een loepje kunnen ze de spinnen heel goed bekijken. Voor deze activiteit is aanmelding vooraf via 0223 612 555 of www.deheldersevallei.nl/agenda noodzakelijk. Deelname kost €1,50 per peuter.

Spinnen tellen
In 2022 is de trommelwolfspin verkozen tot Europese spin van het jaar. Tuinen én het terrein van De Helderse Vallei zitten vol leven en we zijn benieuwd hoeveel soorten spinnen er in de omgeving leven. Daarom roept De Helderse Vallei iedereen op om op zaterdag 10 en zondag 11 september spinnen te tellen in de eigen tuin en de gespotte soorten door te geven via www.tuintelling.nl.

Ook bij De Helderse Vallei kun je op 10 en 11 september tussen 11.00 uur en 16.00 uur spinnen komen tellen. Leen een zoekkaart bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ga op pad op het terrein. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button