Kop van Noord-Holland

Staking NS; geen treinen in de Noordkop

Den Helder – Het zal weinig mensen zijn ontgaan, bij de spoorwegen wordt sinds vorige week gestaakt. Op de derde stakingsdag (na woensdag en vrijdag) is vandaag (maandag 29 augustus) Noord-Holland aan de beurt. Dat betekent dus dat er ook geen treinen rijden in de Noordkop, langs de stations Den Helder (Zuid), Anna Paulowna, Schagen en verder.

Het perron op het hoofdstation van Den Helder zag er maandagochtend volledig verlaten uit. Zelfs niet een enkele reiziger die nietsvermoedend toch richting trein was gekomen, blijkbaar is zo goed als iedereen wel op de hoogte van de staking. De NS heeft geen bussen ingezet, zoals op andere momenten dat de trein niet rijdt vaak het geval is. Wie toch op pad wil, moet dus zelf op zoek naar alternatief vervoer.

Dinsdag staakt het personeel in het midden van het land, maar ook dat zal naar verwachting merkbaar zijn in een groot deel van het land. Met de acties hopen de vakbonden de NS zover te krijgen met een beter CAO-bod te komen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button