Hollands Kroon

Aanvragen informatiebord erfgoed kan nog tot 4 september

Advertentie:

Hollands Kroon – Mensen die een historisch of monumentaal gebouw hebben en dit erfgoed ook zichtbaar willen maken voor voorbijgangers, kunnen nog tot 4 september een aanvraag indienen voor een gratis informatiebord. Dit kan op de website van gemeente Hollands Kroon.

Deze herkenbare borden, ontworpen door de ANWB, geven waardevolle informatie over het erfgoed dat Hollands Kroon rijk is. De kastanjebruine informatieborden van de ANWB vervullen een belangrijke rol door in heel Nederland informatie te bieden over historische gebouwen. In het afgelopen voorjaar heeft de gemeente op 36 diverse locaties in Hollands Kroon deze borden geplaatst. De gemeente zegt blij te zijn dat eigenaren zich hebben aangemeld om deze borden direct aan de gevel of op een lessenaar in hun tuin te plaatsen.

Het zichtbaar maken van het erfgoed staat hoog op de prioriteitenlijst van Hollands Kroon. De enthousiaste reacties die de gemeente op de informatieborden heeft ontvangen, heeft ze aangemoedigd om een tweede ronde te starten. Deze zomer kunnen inwoners opnieuw de kans grijpen om een informatiebord aan te vragen voor historische gebouwen. Het is niet vereist dat het gebouw een monumentale status heeft, maar het moet wel een boeiend verhaal hebben dat voor voorbijgangers en toeristen interessant is. Uiteraard plaatst de gemeente geen borden zonder toestemming van de eigenaar.

Aanvraag indienen
Van dinsdag 27 juni tot en met maandag 4 september 2023 kunnen inwoners een aanvraag indienen voor een informatiebord. Zodra de gemeente de aanvraag heeft ontvangen, wordt de locatie geëvalueerd om te zien of deze geschikt is voor een bord en of er voldoende verhalen te delen zijn. Het plaatsen van de borden is mede afhankelijk van de ANWB. Gemeente Hollands Kroon gaat ervan uit dat de borden die deze zomer worden aangevraagd, hun plek vinden in het voorjaar van 2024.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button