Den HelderVideo

Eind van een tijdperk, maar Crazy Chicken blijft Crazy Chicken (video)

Advertentie:

Den Helder – Het is het eind van een tijdperk voor restaurant Crazy Chicken aan de Breewaterstraat. Eigenaren Remco Plagmeijer en Sievert Ahlers stoppen als uitbaters van de ‘American Diner’ die 8,5 jaar geleden de deuren opende.

Het is nog even rennen en vliegen op een drukke laatste dag, maar daarna kan Sievert Ahlers eindelijk genieten van een welverdiend pensioen. “Hoe mooi het ook is, ik heb gouden jaren gehad, maar het is op bij mij. Ik ben 74, dus nu ga ik lekker met mijn kinderen en kleinkinderen genieten”, aldus Sievert. Hoe zijn pensioen er uit gaat zien weet hij nog niet. “Ik heb nog geen idee, het is voor mij ook de eerste keer. We gaan met de mensen die hier werken in november eerst tweeĂ«nhalve week naar Benidorm. Ik ben toch een oude man”, voegt hij er lachend aan toe.

Buurthuis
Naar eigen zeggen heeft Sievert de beste tijd van zijn leven gehad tijdens zijn tijd in het restaurant. Hij noemt de bezoekers van zijn zaak dan ook steevast vaker vrienden dan klanten. “Weet je, eigenlijk is dit meer een buurthuis dan een restaurant”, vertelt Sievert op de laatste dag dat zijn zaak nog open is. “Mensen komen om elkaar hier te ontmoeten, en we serveren toevallig ook nog wat te eten.” Het restaurant kent veel vaste gasten, en ook zij beamen het sentiment van Sievert. “Toen wij hier drie jaar geleden binnen stapten dachten we gelijk, dit is een huiskamergevoel. Sindsdien komen we hier twee keer per week”, vertelt een dame op het terras.

Veel gasten kwamen ook dinsdag even langs om afscheid te nemen van de eigenaren, en het restaurant heeft niet alleen fans in de directe omgeving. Een bezoeker vertelt: “Ik kom speciaal uit Westzaan voor deze laatste dag. We zijn hier ooit terechtgekomen met onze vrienden. Het was altijd zo gezellig, lekker eten met goede prijzen. En natuurlijk de irritant aanwezige bediening van Sievert is natuurlijk onovertroffen”.

Chicken blijft Chicken
Inmiddels heeft Sievert nieuwe eigenaren voor zijn zaak gevonden, en de formule zal niet veel veranderen. “Veel blijft hetzelfde. Er komt wel een nieuwe menukaart, en ze gaan alles natuurlijk wat opleuken.” Over de naam viel volgens Sievert echter niet te twisten: “Die blijft zo!”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button