Den HelderUitgaan

Geslaagde Burendag in Dorperweerth

Advertentie:

Het was zaterdag Burendag en dat werd ook in winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp gevierd. De winkeliers in het winkelcentrum hadden weer hun best gedaan er wat leuks van te maken, want, zo zeggen ze daar: “Uiteindelijk zijn we allemaal buurtjes van elkaar”.

Er was weer veel te doen, te zien en te eten. Voor de bezoekers een kopje koffie of thee en voor de kinderen een bekertje frisdrank. Doorlopend konden de kids worden geschminkt en waren er Oudhollandse spelletjes en diverse proeverijen, verzorgd door de winkeliers uit Dorperweerth, zoals Slagerij Kater, Elkedagversss.nl, Bakkerij Dunselman en De Vishal. Ook was er een modeshow en een optreden van de Rock-a-Billy Rebel Dancers uit Julianadorp en DJ Mace.

Lekker druk
Ricardo Hertzberger van de Winkeliersvereniging was een tevreden man. “Erg blij met de enorme opkomst tijdens deze burendag. Het is de derde keer dat we dit organiseren en het voorziet in een behoefte, want het is lekker druk. We zouden het eerst buiten doen, maar dat durfden we toch niet aan, vanwege het te verwachten slechte weer en dus hebben we uit voorzorg alles maar in het winkelcentrum zelf neergezet.”

Even verderop de geur van warme hapjes en versmedewerker Ronnie van de groentezaak in het winkelcentrum. “We hebben hier lekkere hapjes en dat is allemaal gemaakt van natuurlijke producten en zo zie je dus dat hapjes zonder vlees ook heel erg lekker kunnen zijn”, zegt Ronnie. En dan was er natuurlijk ook de stand van het Ontmoetingscentrum De Verbinding, die de overburen van de Dorperweerth zijn.

De Verbinding
Willem Burggraaff van dit Ontmoetingscentrum en Resto Samenzijn is blij met zijn plek op de burendag. “Ja we kunnen toch de mensen mooi kennis laten maken met het werk en de mogelijkheden van De Verbinding. We organiseren in het Ontmoetingscentrum aan de overkant een enorm scala van activiteiten, zoals bewegen op muziek, kaarten maken, wandelen, tablet-les en nog veel meer.”

“Een heel belangrijke activiteit is die van Resto Samenzijn, waarin we mensen bij elkaar willen brengen doormiddel van een gezamenlijk diner dat we twee keer in de week organiseren. De afgelopen maand hebben we telkens veertig deelnemers per keer gehad, maar we hebben ook wel eens met zestig tot zeventig mensen gezeten”, vertelt Burggraaff enthousiast.

Blauwe Hap
Peter Offermanns is de beheerder van Resto Samenzijn en hij is ook één van de koks. “De Blauwe Hap (Indische maaltijd die, onder die naam, vooral bij de Koninklijke Marine bekend is) is toch wel het meest gewaardeerd. Als we dat uitserveren dan zit de tent helemaal vol. Van de brandweer mogen er niet meer dan 90 mensen naar binnen en dus moeten we ook wel eens -Nee- verkopen, waardoor dus mensen op een wachtlijst komen te staan”, aldus Offermanns. “Ik wil ook nog wel even kwijt dat alle ingrediënten die we kopen voor de maaltijden, afkomstig zijn van de lokale winkeliers hier uit het dorp.”

Het ontmoetingscentrum De Verbinding en het Resto Samenzijn is te vinden aan het Boterzwin 3476 in Julianadorp.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button