Uitgaan

Samen aan tafel in buurtkamers Anna Paulowna en Breezand

Advertentie:

Anna Paulowna/Breezand – Een goede maaltijd en een fijne ontmoeting. Vanaf januari 2024 krijgen de buurtkamers in De Carrousel (Breezand) en Keijzershoff (Anna Paulowna) een smakelijke oppepper.

Karin Oostenburg, voormalig welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn, gaat met haar cateringbedrijf warme maaltijden serveren bij deze ontmoetingsplekken. Eén keer per maand krijgen de bewoners van De Carrousel en Keijzershoff een maaltijd aangeboden. Niet alleen de bewoners, ook alle inwoners van Breezand en Anna Paulowna kunnen zich inschrijven. Voor € 10 + € 1 staat er een hoofdgerecht en een nagerecht op tafel. “Gezamenlijk eten zorgt voor verbinding en gaat eenzaamheid tegen”, vertelt Karin. “En het vergroot de saamhorigheid binnen de dorpen.” De € 1 extra zal worden besteed aan de onkosten voor de vrijwilligers en eventueel iets extra’s. De € 10 is exclusief drankjes.

Karin heeft gewerkt als instellingskok in Magnushof in Schagen en is dus zeker bekend met pollepel en garde. Ze voert dit concept al enige tijd uit in de ontmoetingsruimtes in Dirkshorn en Waarland. Daar krijgt ze iedere keer weer een kick van de waardering, het applaus en gezelligheid tijdens het samen eten. In Dirkshorn en Waarland serveert ze voor rond de veertig á vijfenveertig bezoekers.

Bindmiddel
Samen met ondersteuning van Wonen Plus Welzijn hoopt Karin per keer maximaal zestig gasten te ontvangen in de buurtkamers van Breezand en Anna Paulowna. De maaltijden zijn op die manier een bindmiddel in de dorpen Breezand en Anna Paulowna, zeg maar de maïzena van de samenleving die moet zorgen voor meer samenhorigheid tussen bewoners van de locaties en de inwoners van de dorpen. In de buurtkamers kan overigens iedereen terecht voor een ontmoeting, een spelletje of om rustig een krant of boek te lezen.

Bij de start in januari 2024 zal er ongetwijfeld iets lekkers op het menu staan. Om 17:00 uur is de inloop, rond 17:30 uur schuiven de gasten aan tafel en rond 19:30 uur wordt de avond afgesloten.

Inschrijven
Inschrijven kan via Wonen Plus Welzijn. De eerste keer in De Carrousel is op 9 januari 2024 en daarna telkens de eerste dinsdag van de maand. Opgeven kan tot 7 januari via Nico Quant op telefoonnummer 06-13195449 of per mail quantnf@gmail.com. Bezoekers wordt verzocht op de avond contant te betalen.

De eerste ‘Samen aan tafel’ in Keijzershoff vindt plaats op donderdag 11 januari en vanaf februari elke eerste woensdag van de maand. Opgeven kan bij Servicepunt Anna Paulowna, Vreedenhoff 66 in Anna Paulowna (elke werkdag geopend tussen 09:00 en 12:00). Daarnaast is aanmelding mogelijk via telefoonnummer 0223-535826 of per mail annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl. Opgeven kan tot 9 januari 2024 en ook in Anna Paulowna wordt verzocht contant te betalen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button