Kort sportnieuws

Voetbal
HCSC Den Helder is er niet in geslaagd de punten uit Haarlem mee te nemen en verloor met 4-2 van HFC. Na een 1-0 achterstand kwam de Helderse ploeg nog wel gelijk door een doelpunt van Cliflon Gorrissn, maar twee treffers in de 45e minuut kwam de ploeg van trainer Frans Coppoolse niet meer te boven en zo werd de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Volgende week komt de koploper Olympia Haarlem op bezoek in Den Helder.

Een prima spelend Succes heeft een tegenvallend Schagen United verslagen. Beide teams waren goed aan de competitie begonnen, dus de verwachtingen waren hoog. De Wieringers namen direct het initiatief met een aantal aardige mogelijkheden. Jeroen Metselaar zorgde voor de 0-1, Jeroen Norder na een half uur spelen voor de 0-2 en na rust voor de 0-3. Dat was ook de eindstand. Volgende week speelt Succes thuis tegen Oosterend.

Basketbal
De basketbaldames van Dozy Den Helder hebben de eerste wedstrijd van de competitie met 79-85 van de huidige landskampioen Grasshopers verloren. De tegenstander uit Katwijk had ook de supercup gewonnen tegen bekerwinnaar Loon Lions.

Handbal
De handbaldames van DSO hebben een goede start van het seizoen gemaakt door met 28-26 te winnen van PCA Kwiek. De dames van coach Mathieu Swikker willen om de bovenste plaatsen mee doen en zijn dus voor de eerste test geslaagd.

Tafeltennis
Dozy Tafeltennis zet de goede start van het seizoen voort. Zaterdag werd met 5-1 van Westra gewonnen. De Helderse ploeg staat nu na vier wedstrijden bovenaan met 22 punten. De volgende wedstrijd is tegen de grote concurrent Heerlen, op zaterdag 12 oktober om 16.00 uur in Den Helder.