Sport

Prima debuut VZV 2 in Tweede divisie

Advertentie:

De reserves van Juro Unirek/VZV hebben hun eerste wedstrijd in de Tweede divisie overtuigend gewonnen. Na een 4-0 voorsprong stond het halverwege de eerste helft 6-2, waar Wijhe ’92 weinig tegenover kon stellen.

VZV dicteerde en bepaalde de wedstrijd. Het team van Ard de Ruiter bleef er lustig op los scoren. Vooral Carmen vd Kroon wist het net achter de overigens uitstekend keepende Susan Koekoek regelmatig te vinden. Ook Iris Hoekinga verdedigde haar doel met verve, waardoor de thuisploeg bij het rustsignaal van de bekwaam fluitende scheidsrechters Buchner en Sinnige een comfortabele voorsprong had. Bij VZV werd door nagenoeg alle speelsters gescoord en was het Zoë de Bruine die met een pegel het laatste doelpunt voor rust voor haar rekening nam. Ruststand 15-7.

Na de pauze het zelfde spelbeeld. De promovendus overheerste en stevende af op een ruime en verdiende overwinning. Met keepster Eva van Stralen onder de lat ging VZV door met scoren waar Carmen vd Kroon als topscorer er elf voor haar rekening nam. Lynn Klesser scoorde vijf fraaie treffers en Jet Jimmink wist de Wije ’92 keepster drie keer te verschalken, Lotte Houtenbos weer terug na een langdurige blessure pikt ook haar doelpuntjes mee. Verder eisten de andere teamspeelsters elk hun treffers op, wat aangeeft dat coach Ard de Ruiter over een bijzonder talentvol en homogeen team beschikt, dat zich zeker waar kan maken als debutant in deze Tweede divisie. Einduitslag 33-18.

Doelpunten: Carmen v d Kroon 11, Lynn Klesser 5, Jet Jimmink 3, de andere speelster scoorden ieder 2 treffers wat het totaal op 33 doelpunten bracht. Voor de trouwe VZV aanhang staan er ook wat het tweede team betreft een aantal mooie streekderby’s op het programma. De volgende tegenstander in ’t Zijveld is Commandeur/VVW Ds1. Deze en nagenoeg alle ander thuiswedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Bijdrage van Theo Moras

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button