Sport

Strand Julianadorp vol met kitesurfers

Adverentie

Zaterdag was het eindelijk zover. Het juiste weerplaatje diende zich aan voor de langste kitesurftocht ter wereld. Onder naam van Hoek tot Helder kozen in Hoek van Holland zo’n 250 getrainde kitesurfers het ruime sop om na 130 kilometer bij het strand van Julianadorp te finishen.

Om te kunnen starten was het eerste windraam van 18 augustus tot 21 oktober 2018 vastgesteld. In dat windraam moest dan een dag vallen waarbij de windcondities voldoende zijn om de tocht te kunnen varen. Helaas sloot het raam zonder tocht. Ook het tweede windraam in het voorjaar van 2019 leverde geen bruikbare dag op. Het derde raam opende op 7 september.

Nadat woensdag 11 en 25 september als NO GO werden bestempeld, moesten de deelnemers zaterdag 28 september vrij houden. De start was tussen 06:45 en 08:15 uur. Onderweg waren bij Scheveningen, IJmuiden en Schoorl stempelposten. De finish bij Julianadorp werd verwacht tussen 16:00 en 18:00 uur. De eerste meldde zich al voor die tijd in de woeste branding. De toeschouwers trotseerden eerst nog wat regen, maar werden getrakteerd op mooie luchten, zon en natuurlijk een flinke bries.

Hartstichting
Zoals gebruikelijk bij grote evenementen leveren de deelnemers de prestatie om geld in te zamelen voor een goed doel. Ook bij deze derde editie werd geld ingezameld voor de Hartstichting. Het doel van deze marathon was 270.000 euro. Alle deelnemers lieten zich sponseren door familie, vrienden en collega’s. Aan het eind van de dag maakte organisator Martijn van Dijk bekend dat er in totaal 373.623 euro is opgehaald. Willem Slager, Stijn Uijthoven en Sanne Durieux ontvingen een nieuw kiteboard van sponsor Slingshotsports, voor de fondsenwerving, van respectievelijk 12.950, 10.740 en 8.310 euro.

Lees meer en bekijk meer foto’s bij onze mediapartner Den Helder Actueel.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button