Den HelderZakelijk

Helderse horeca: nieuwe regels zuur, maar nodig

Den Helder – Nieuwe coronaregels, alle horeca moet vanaf dinsdag om 22.00 uur dicht en na 21.00 uur mogen geen nieuwe gasten naar binnen. Hoe denkt de Helderse horeca over deze regels?

“Erg vervelend”, reageert Danny Janssen van Diverzo café. “Maar we maken er weer op een positieve manier het allerbeste van en we zullen het maximale er uit blijven halen.” Collega-ondernemer Timo de Vries van Kade60 noemt de nieuwe maatregelen ‘zuur’. “Ook omdat we alles al maanden alles goed handhaven en optimaal met de Corona bezig zijn. Nu naar 30 pers maximaal is heel erg, maar ook nodig om het virus de kop in te drukken. Kade60 gaat alles eraan doen om de regels na te leven en we zullen ook weer opstarten met food to go.”

Omzetderving
“Voor de horeca en dus ook voor ons bedrijf is dit de zoveelste klap”, laat Ron Ippen van Effe in ’t Dorp weten. “Terug naar 30 personen en om 22:00 uur dicht betekent een flinke omzetderving en een verkorting van verblijfsduur van onze gasten. Terwijl de horeca het over het algemeen goed doet. De angst bij de bevolking zal er misschien ook voor zorgen dat veel gasten niet meer naar de horeca durven te komen.”

“Voor ons zal dit zeker consequenties hebben op de bedrijfsvoering. Vanaf dit weekend gaan we dan ook in shifts werken om hopelijk toch genoeg gasten te mogen ontvangen in een veilige omgeving met gastvrijheid en prachtige gerechten uit onze keuken. Met vanaf 6 oktober een nieuwe menukaart”, besluit Ippen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button