Den Helder

Leger des Heils gesteund door Specsavers Den Helder

Den Helder – Tien jaar geleden riep oog- en hoorzorgketen Specsavers ‘Stichting Specsavers Steunt’ in het leven, een initiatief waarmee zij jaarlijks diverse goede doelen met een lokaal karakter een financieel steuntje in de rug geeft. Vanaf dit jaar sparen alle Specsavers-winkels voor de ruim 100 buurtlocaties van het Leger des Heils.

Klanten van Specsavers Den Helder dragen met de aanschaf van een bril of hoortoestel automatisch bij aan een donatie voor Bij Bosshardt Den Helder. Om de start van de samenwerking te onderstrepen en zichtbaar te maken welke rol de lokale huiskamers vervullen, presenteren Specsavers en het Leger des Heils een bijzondere fotoreeks gemaakt door Raymond Rutting. Een fotoreeks met foto’s van tien verschillende huiskamers.

De buurthuiskamers van het Leger des Heils vervullen een belangrijke plek in de Nederlandse samenleving. Iedereen is hier welkom voor bijvoorbeeld een kop koffie en een goed gesprek, een activiteit, een lekkere maaltijd, een bezoek aan de kledingwinkel of een cursus. Het Leger des Heils kent meer dan 100 buurthuiskamers in Nederland, die wekelijks door zo’n 15.000 mensen bezocht worden. Het belang van de huiskamers in de buurt werd duidelijk zichtbaar tijdens de lockdown dit jaar. Mensen die normaal regelmatig in de lokale huiskamer te vinden waren mochten daar noodgedwongen niet meer heen en misten dit enorm.

In de buurt
Programmadirecteur Bert van de Haar: “We doen altijd ons uiterste best om “in de buurt” te blijven, maar daarbij moesten we nu wel een veilige afstand hanteren. Juist toen is gebleken dat de behoefte aan contact en directe hulp enorm is. En we verwachten dat dat alleen maar verder toe gaat nemen. In de buurthuiskamers wordt onder meer schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen en te werken aan een sterker sociaal netwerk voor de bezoekers. Activiteiten worden bovendien door de bezoekers zelf georganiseerd en hebben daardoor een belangrijke verbindende functie. Het belangrijkste is echter dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

De samenwerking voelt als een logische voor Specsavers en het Leger des Heils. Bij het Leger des Heils worden mensen gezien en gehoord, iets waar Specsavers als opticien en audicien zich goed in kan vinden. “Zowel het Bij Bosshardt Den Helder als Specsavers Den Helder hebben een heel lokaal karakter”, aldus Joost Hulst, retailpartner bij Specsavers Den Helder. “We staan allebei middenin de samenleving en onze deuren staan altijd voor iedereen open. Daarom hopen we dit jaar een mooie donatie voor Bij Bosshardt Den Helder bij elkaar te sparen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button