Hollands Kroon

Lionsclub schenkt manege Noorderhaven paardenhoofdstellen

Den Helder – Etienne Broersma reikte maandag 28 september namens de Lionsclub Wieringermeer e.o. vier hoofdstellen uit aan de manege van woonzorgpark Noorderhaven.

Regiodirecteur Peter Droog en Janet Budding, werkzaam bij de manege van ‘s Heeren Loo, namen de hoofdfstellen in ontvangst. “We zijn de Lionsclub super dankbaar. Ons materiaal was versleten en echt aan vervanging toe. Twee hoofdstellen zijn speciaal voor mennen. Deze gaan we gebruiken voor het rijden met de ponywagen en het huifbed. De andere twee hoofstellen zijn geschikt voor paardrijden. Met deze populaire activiteiten bieden wij waardevolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking. Zij genieten van de dieren, rust en natuur in een ontspannen sfeer”, aldus Janet.

Jaarlijkse ruiterdag
Al bijna 30 jaar organiseert de Lionsclub eenmaal per jaar een ruiterdag. Een bus vol cliënten, medewerkers en vrijwilligers van ‘s Heeren Loo vertrokken elk jaar naar Middenmeer voor een dag plezier met paarden en met elkaar. De dag bestond uit dressuur rijden, ringsteken, een huifkartocht door het dorp, nasi eten en entertainment. Door de komst van corona kan de ruiterdag in 2020 helaas niet door gaan.

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben, waarin niet door de reguliere kanalen wordt voorzien. De activiteiten van de Lionsclub Wieringermeer e.o. richten zich op Wieringen en de Wieringermeer. Voor Noorderhaven maakten zij een uitzondering en gingen zij de grens over. Etienne Broersma is enthousiast over de samenwerking, “als Lions doen we dit graag en met plezier. De schenking van de hoofdstellen is een prachtig alternatief voor de ruiterdag die door de coronamaatregelen niet door kon gaan. We hopen dat deze hoofdstellen, net als de oude, 20 jaar meegaan. Bedankt dat we dit voor jullie kunnen en mogen doen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button