Hollands Kroon

Ruim 2.000 meter nieuwe beschoeiing in Wieringerwaard

Wieringerwaard – De firma Jimmink uit Kolhorn start begin oktober met het vervangen van ruim 2.000 meter beschoeiing in Wieringerwaard. De werkzaamheden vinden plaats langs de Noord en Zuid Zijperweg (tussen de Barsingerweg en de Molenweg) en langs de vijver in het park naast het Polderhuis en de begraafplaats.

Oude beschoeiing wordt verwijderd en maakt plaats voor een nieuwe oeververdediging van palen met worteldoek. Hierdoor zijn deze oevers weer tientallen jaren stevig en goed bestand tegen afkalving.

Tijdens de werkzaamheden langs de Noord en Zuid Zijperweg is er enige verkeershinder. Dit wordt zoveel mogelijk beperkt. De werkzaamheden starten begin oktober en zijn naar verwachting in december afgerond.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button