Den HelderPolitiek

College wil potje voor startersleningen in Den Helder opnieuw bijvullen

Adverentie

Den Helder – Het Helderse college B&W wil het potje voor startersleningen opnieuw aanvullen met een bedrag van 1 miljoen euro. Sinds 2019 is ruim 1,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de starterslening. Tot op heden hebben 50 starters van de regeling gebruik gemaakt. Met het extra budget kunnen ongeveer 35 nieuwe startersleningen verstrekt worden. De verwachting is dat dit genoeg is tot en met het voorjaar van 2022.

De startersleningen zijn populair in Den Helder, mogelijk ook omdat er relatief veel betaalbare woningen te vinden zijn. Voor de starterslening geldt namelijk de voorwaarde dat de koopsom van de woning niet meer dan €225.000,- bedraagt. De hoogte van de lening bedraagt maximaal 20 procent van de koopsom met een maximum van €35.000,-. Volgens wethouder Heleen Keur kan dit voor veel starters net het verschil maken voor het wel- of niet kunnen kopen van een huis.

Helders Perspectief
Dit jaar is een duidelijke toename van mensen van buiten de gemeente Den Helder te zien die gebruik maken van de starterslening. Dit past volgens de gemeente in het Programma Helders Perspectief, waarin wordt ingezet op het aantrekken van mensen van buiten de gemeente Den Helder. In de raadsvergadering van 29 november moet gemeenteraad een beslissing nemen over het nieuwe budget voor de starterslening.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button