Den HelderPolitiek

Friso B.V. uit Sneek wint aanbesteding voor bouw stadhuis Den Helder

Adverentie

Den Helder – Friso B.V. uit Sneek zal de bouw van het stadhuis op Willemsoord op zich nemen. Drie partijen hebben een inschrijving gedaan, waarbij de Friese aannemer het beste uit de bus kwam op basis van prijs en kwaliteit. Naar verwachting begint de aannemer oktober met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden.

Ferdinand Vreugdenhil, directeur Zeestad en opdrachtgever van het stadhuis laat weten blij de zijn met de keuze voor de aannemer: “Wij zijn verheugd dat we een goede aannemer hebben kunnen selecteren, in deze toch heel moeilijke tijd waarin de bouwkosten enorm zijn gestegen in het afgelopen halfjaar. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. is een aannemer van kwaliteit, met veel ervaring in restauratie- en renovatiewerk. Daarbij hebben ze in hun plan van aanpak ook aangegeven oog voor de omgeving te hebben. Ze zetten bijvoorbeeld in op communicatie met de omgeving en hebben zaken als verkeersveiligheid erin opgenomen.” Volgens Vreugdenhil komt de bouw nu echt dichterbij en is de weg vrij om te starten met bouwen.

Ook wethouder Michiel Wouters is blij met de ontwikkelingen: “Het is een goede zaak dat er voortgang is in het project stadhuis. De selectie van de aannemer is een belangrijke stap. Ik kijk uit naar de komende periode waarin Aannemingsmaatschappij Friso B.V. zal gaan werken aan het nieuwe stadhuis.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

5 reacties

 1. Zal Friso BV na afloop van de klus ook blij zijn?

  Of laten ze (ook) beslag leggen op het gebouw? 🤔

 2. Wij van WC-Eend adviseren WC-eend!
  Gemeente Den Helder heeft schijt aan de rechtspraak in Nederland!
  Gemeente Den Helder heeft schijt aan de inwoners van Den Helder Julianadorp en Huisduinen!

  Wij van WC-Eend adviseren WC-eend!
  Gemeente Den Helder is opdrachtgever van nieuwbouw stadhuis op Willemsoord.
  Gemeente Den Helder is 100% eigenaar van het project wat via Zeestad BV/CV wordt uitgevoerd*.
  Gemeente Den Helder is vergunningverlener van omgevingsvergunning nieuwbouw Stadhuis.

  Wij van WC-Eend adviseren WC-eend!
  Michiel Wouters is als wethouder van “Beter voor Den Helder” verantwoordelijk voor nieuwbouw stadhuis op Willemsoord.
  Michiel Wouters is als wethouder van “Beter voor Den Helder” als aandeelhouder verantwoordelijk voor gemeentelijk bedrijf Zeestad BV/CV.
  Remco Duijnker (Seniorenpartij Den Helder) is als wethouder van “Beter voor Den Helder” verantwoordelijk voor het verlenen van de omgevingsvergunning.

  “Beter voor Den Helder” wilde voor de verkiezingen geen nieuwbouw Stadhuis op Willemsoord. Nu zijn zij met hun wethouders hoofdverantwoordelijke voor de bouw van stadhuis op Willemsoord.

  Rechtspraak
  Er lopen bij de rechtbank in Haarlem meerdere beroepsprocedures tegen de omgevingsvergunning. Deze procedures zijn dus nog niet afgerond, en gemeente Den Helder gaat beginnen met de bouw van het Stadhuis. Dat moeten we als particulieren eens proberen.
  Zelfs aannemersbedrijf Tuin, wacht met de verbouwing van het postkantoor tot alle procedures zijn doorlopen. En hij een definitieve omgevingsgunning heeft gekregen.

  Bij beroepsprocedures wacht je met bouwen tot er een definitieve uitspraak is van de rechtspraak. Dit noemen we respect hebben voor de rechtstaat. Alleen is dit respect bij gemeente Den Helder en Zeestad BV/CV ver te zoeken.

  De gemeente wil beginnen met de bouw om een “point of no return” te kunnen veroorzaken, om de rechtspraak hiermee te beïnvloeden.
  Helder Onafhankelijk! is tegen de bouw van het stadhuis op Willemsoord, en blijft dit ook!

  Wij zijn van mening dat als Zeestad doorgaat met bouwen, ze een andere huurder kunnen zoeken dan gemeente Den Helder.
  De rechtspraak kan nog steeds de kant kiezen van de Helderse burgers, waarmee de bouw kan worden stilgelegd. De schade die ontstaat, kan op persoonlijke titel worden verhaald bij de aandeelhouders en bestuurders van Zeestad BV/CV. Jammer genoeg is het op dit moment nog niet mogelijk om alle huidige wethouders persoonlijk aansprakelijk te houden.

  De strijd tegen nieuwbouw stadhuis op Willemsoord is nog niet gestreden!!!

  Zeestad BV/CV is een bedrijf welke voor 49% in bezit is van Gemeente Den Helder en 49% van Provincie Noord Holland. Echter heeft de provincie zich terug getrokken bij oa het project Stadhuis. En draagt gemeente Den Helder 100% verantwoording op juridisch en financieel vlak.

  1. Daar heb je het orakel weer .Wederom herhalen en herhalen over van alles wat reeds bekent is.
   Verkiezing retoriek.
   Maar ja zoals een oud Heldersch gezegde luid : Holle vaten klinken het hardst .
   Daarin steken jullie zelfs “de Hamerslag partij” naar de kroon.

 3. 2,9 miljoen meer dan budget dus vragen we aan de raad 1,9 miljoen en laten we Zeestad een miljoentje bezuinigen op het ontwerp. En kijk het past precies binnen het aangepaste budget.

 4. Helder onafhankelijk : nog nooit van gehoord en nu hebben ze opeens overal een mening over.Hun commentaar op de onderwerpen op deze nieuws site lijken wel een Noord Koreaanse partij “zwanenzang”.
  Misschien kunnen ze beter hun boodschap voor het station uit gaan dragen.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: