Friso B.V. uit Sneek wint aanbesteding voor bouw stadhuis Den Helder

Den Helder – Friso B.V. uit Sneek zal de bouw van het stadhuis op Willemsoord op zich nemen. Drie partijen hebben een inschrijving gedaan, waarbij de Friese aannemer het beste uit de bus kwam op basis van prijs en kwaliteit. Naar verwachting begint de aannemer oktober met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden.

Ferdinand Vreugdenhil, directeur Zeestad en opdrachtgever van het stadhuis laat weten blij de zijn met de keuze voor de aannemer: “Wij zijn verheugd dat we een goede aannemer hebben kunnen selecteren, in deze toch heel moeilijke tijd waarin de bouwkosten enorm zijn gestegen in het afgelopen halfjaar. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. is een aannemer van kwaliteit, met veel ervaring in restauratie- en renovatiewerk. Daarbij hebben ze in hun plan van aanpak ook aangegeven oog voor de omgeving te hebben. Ze zetten bijvoorbeeld in op communicatie met de omgeving en hebben zaken als verkeersveiligheid erin opgenomen.” Volgens Vreugdenhil komt de bouw nu echt dichterbij en is de weg vrij om te starten met bouwen.

Ook wethouder Michiel Wouters is blij met de ontwikkelingen: “Het is een goede zaak dat er voortgang is in het project stadhuis. De selectie van de aannemer is een belangrijke stap. Ik kijk uit naar de komende periode waarin Aannemingsmaatschappij Friso B.V. zal gaan werken aan het nieuwe stadhuis.”

Mobiele versie afsluiten