Hollands KroonPolitiek

GroenLinks Hollands Kroon vraagt college naar bereidheid voor het realiseren van een AZC

Advertentie:

Hollands Kroon – De fractie van GroenLinks heeft politieke vragen gesteld waarin zij het college vragen of zij de noodzaak voor extra opvangplekken voor asielzoekers erkennen. Ook wil de partij graag weten of het gemeentebestuur is benaderd door het COA voor het realiseren van een opvanglocatie en of het college wellicht zelf een aanbod richting het Centraal Orgaan wil doen.

De aanleiding voor de poltieke vragen is de toenemende druk op de AZC’s in Nederland. “Het COA heeft op korte termijn behoefte aan minimaal 4.000 extra opvangplekken. Meer mensen vragen asiel aan dan verwacht en statushouders verblijven langer in de opvang vanwege krapte op de woningmarkt. Ook zijn er veel evacués uit Afghanistan. Zij worden tijdelijk opgevangen op noodopvanglocaties van Defensie. Als deze tijdelijke locaties sluiten, zullen ze worden opgevangen op reguliere opvang-locaties van het COA”, aldus fractievoorzitter Lilian Peters.

In 2016 heeft de gemeenteraad in samenspraak met de inwoners besloten dat de Randweg in Anna Paulowna de voorkeurslocatie is wanneer er een AZC moet komen in de gemeente. Dit zou een opvanglocatie voor 300 personen zijn. Het college heeft het mandaat van de gemeenteraad om hierover te beslissen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button