Den Helder

Afvalstoffenheffing stijgt ruim vier procent

Advertentie:

Den Helder – Het tarief voor de afvalstoffenheffing in Den Helder gaat met ruim vier procent omhoog volgend jaar. Dat staat in de nieuwe verordening die wordt besproken tijdens de Raadscommissie Bestuur en Middelen op 13 oktober. Voor een gezin betekent dit ongeveer twintig euro extra op jaarbasis.

De tarieven voor 2023 worden inclusief inflatiecorrectie voor een eenpersoonshuishouden €313,-. Dit jaar bedroeg dat €299,-. Voor een meerpersoonshuishouden wordt de afvalstoffenheffing €475,-. Dat was in 2022 nog €455,-. De totale opbrengst van de afvalstoffenheffing voor de gemeente Den Helder wordt op deze manier € 11.650.000,-. Dat is € 515.000,- meer dan dit jaar.

Het uitgangspunt is een kostendekkende afvalstoffenheffing. Door inflatie stijgen de kosten jaarlijks. De indexering van de tarieven gaat op basis van uitgangspunten die worden vastgesteld in de begroting. De werkelijke inflatie is een stuk hoger. Het tarief voor de rioolheffing blijft voor nu gelijk op €130,-, maar alleen omdat er met de Noordkop gemeenten nog gewerkt wordt aan een gezamenlijk rioleringsplan. Een verhoging blijft dus nog even uit.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

    1. Correct. Net als de nutsbedrijven (Gas, Water en Licht) had dit nooit geprivatiseerd moeten worden.

Wellicht ook interessant

Back to top button