JeugdSport

Basketbalveld Hippolytushoef wordt na flinke opknapbeurt heropend

Advertentie:

Hippolytushoef – Het volledig opgeknapte basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef wordt zaterdag 8 oktober, om 13:00 uur, heropend door wethouder Mary van Gent. Zij doet dit middels een raak schot door de basket. Hierna wordt door de jeugd van de plaatselijke basketbalvereniging Break Out ‘88 een onderlinge partij gespeeld.

Het begon met een bericht op Facebook: “Wie wil er mee helpen aan het opknappen van het basketbalveldje aan de Weel in Hippo?”. Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging las het bericht en benaderde meerdere partijen en er ontstond een breed gedragen initiatief.

Hij bracht Team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon, Basketbalvereniging Break Out ’88 en diverse vrijwilligers bij elkaar. In gezamenlijkheid werden de plannen en voorbereidende werkzaamheden gepland en uitgevoerd. De vrijwilligers van Break Out ’88 zorgen er met materiaal van Ten Brinke Bestratingen voor dat het oude veld verwijderd werd. Financiële ondersteuning werd gevonden in bijdragen van Team Kernbeheer, de Hollands Kroonse Uitdaging en Basketbalvereniging Break Out ’88. Daarna konden opdrachten gegeven worden aan Ten Brinke Bestratingen voor het aanleggen van het nieuwe veld en aan Heijmans voor de belijning. Al met al ligt er een prachtig nieuw basketbalveld waarop eenieder lekker een balletje kan gooien en waar Break Out ’88 in de zomer buitentrainingen voor de jeugd verzorgd.

Opening
De opening zal verzorgd worden door wethouder Mary van Gent van de gemeente Hollands Kroon samen met initiatiefnemer Stef de Bueger, Johan Krikke (voorzitter Break Out ’88), Edwin Wittink (Hollands Kroonse Uitdaging) en Marco de Vries (Team Kernbeheer). Hierna kan alle jeugd gebruik maken van het veld, ook als ze niet lid zijn van Break Out ’88.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button