Cultuur/NatuurJeugd

Gi-ga-groen speuren bij De Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is “Gi-ga-groen”. Bij De Helderse Vallei is genoeg “groens” te ontdekken. Van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober (met uitzondering van maandag 10 oktober) kunnen gezinnen met kinderen daarom op het terrein van De Helderse Vallei op zoek gaan naar “twaalf tinten groen”.

Bezoekers die willen deelnemen aan de speurtocht kunnen bij de balie in het duurzaamheidscentrum de aanwijzingen hiervoor ophalen en op zoek gaan. Deelnemers die alle tinten groen gevonden hebben en vervolgens testen wat de kennis al is over de natuur door de bijbehorende speurpuzzel op te lossen. Vooraf aanmelden is niet nodig, de speurtocht kan tussen 11.00 en 16.00 uur gratis opgehaald worden bij de balie.

Op bezoek op de stadsboerderij
Aan het eind van de dag brengen de dierverzorgers van De Helderse Vallei alle dieren naar hun hokken en stallen. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober kunnen bezoekers om 16.00 uur weer meekijken hoe de dieren naar hun nachtverblijven gebracht en gevoerd worden.

Op zondag 9 oktober mogen kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur een “taartje” voor de dieren maken op de stadsboerderij. Het taartje bestaat uit een bakje dat de kinderen zelf vullen met groenten en fruit, waarna ze het aan de dieren geven.

Voor deze activiteiten is aanmelden vooraf niet nodig, iedereen is van harte welkom op de boerderij en deelname is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button