DefensieHollands Kroon

Meerdaagse militaire oefening op diverse locaties in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Militairen van de Koninklijke Landmacht oefenen in de periode van 3 tot en met 12 oktober aanstaande op diverse locaties in de kop van Noord-Holland. In de regio Wieringerwerf, Slootdorp en Middenmeer zullen verschillende militaire acties plaatsvinden. De oefening wordt uitgevoerd onder de naam “William Deploy”, zo laat Defensie weten.

“De oefening William Deploy vindt plaats in het publieke domein. Daarom zal er in de aangegeven periode militair verkeer zichtbaar zijn in de regio. Wellicht zal er hierdoor een enkele keer sprake zijn van geluidsoverlast”, aldus Michelle Spronk namens het ministerie van Defensie.

De militairen zullen verschillende scenario’s uitvoeren, zoals het reconstrueren van een overval. De acties zullen alléén plaatsvinden in leegstaande gebouwen. William Deploy wordt uitgevoerd door een samenwerking tussen de Verbindingsdienst (Koninklijke Landmacht) en cadetten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA).

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button