Cultuur/NatuurHollands KroonKop van Noord-HollandSchagen

Schagen en Hollands Kroon doen mee met derde seizoen ‘Meer Bomen Nu’

Kop van Noord-Holland – De gemeente Schagen en de gemeente Hollands Kroon doen allebei mee met het derde seizoen van ‘Meer Bomen Nu’. Via die actie worden in Nederland duizenden bomen geplant. Minister Van der Wal gaf woensdagochtend het startschot. De deelnemende organisaties zijn vooral provincies, maar ook ProRail. Er doen slechts drie gemeenten mee.

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda. De afgelopen twee jaar werd het steeds populairder. Inmiddels zijn er al 890.000 bomen en struiken weggegeven. Door kleine boompjes weg te halen van plekken waar ze toch niet zouden groeien en deze te verplaatsen naar kansrijke locaties wordt Nederland zo een stuk groener. Het ministerie levert ook een bijdrage: “Wij maken de Bomenplanner mogelijk waardoor iedere groenbeheerder en vrijwilliger zijn handen uit de mouwen kan steken voor klimaat en biodiversiteit”, aldus minister Van der Wal.

In totaal doen zes provincies, drie gemeenten, Staatsbosbeheer, Landschappen, Prorail, Om | Nieuwe Energie, IVN Natuureducatie, Reclassering Nederland en Struikroven mee. De Bomenplanner is vanaf nu online te bezoeken. Via die planner kan eenieder zich aanmelden als een ‘plantlocatie’. Daarmee zeg je dat je bomen wil ontvangen. Je kunt je ook aanmelden om te helpen of juist als oogstlocatie. De gemeente Schagen heeft de ambitie uitgesproken om deze winter 15.000 bomen te planten. Hollands kroon plant er 25.000.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button