Goud voor bowlster Kriele uit Wieringerwaard

Twee grote internationale successen waren er afgelopen week voor leden van bowlingvereniging Julianadorp. In het Belgische Wommelgem werden afgelopen weekend de finalerondes gespeeld van de Yet België, een wedstrijd uit de Europese Jeugd toer. Deze toer bestaat uit zeven wedstrijden die door heel Europa gespeeld worden.

De 17-jarige Beaudine Kriele uit Wieringerwaard wist zich als de nummer 1 te plaatsen voor de finaledag. Na een bloedstollende finale tegen de eveneens uit Nederland afkomstige Beejee Westerdijk uit Veendam, kreeg Kriel de gouden medaille omgehangen.

Woensdag 23 oktober was clubgenootje Denise Blankenzee uitgezonden naar Ankara (Turkije), waar de European Championschips of Champions (ECC) werd gespeeld. Op dit Europees toernooi werden vanuit alle deelnemende landen de nationale kampioenen bij de Dames en Heren uitgezonden om te strijden om deze titel. Door afwezigheid van de Nederlands kampioen kreeg Blankenzee de uitnodiging om voor Nederland uit te komen.

In de eerste ronde kwam Blankenzee, mede door een bijna perfect game, in de top 4 terecht. In de tweede ronde verloor ze een plaats, waardoor ze als vijfde naar de derde ronde ging. In deze ronde moest ze een plek bij de top 4 zien te halen om in de halve finale te komen. Met een score van 925 over 4 werd ze derde en haalde dus de top 4.

In de halve finale wachtte de Zweedse Penderson, die op het laatste WK nog naar huis kwam met de zilveren medaille. In een spannende wedstrijd werd Blankenzee verslagen met 2-1 in games. Na de finale kreeg Blankenzee brons omgehangen. Een mooie prestatie voor de jongeling die in haar eerste individuele toernooi meteen met eremetaal thuiskwam.