Uitgaan

Open dag Schietvereniging Wieringermeer

Advertentie:

Schietvereniging Wieringermeer houdt op zondag 17 november haar jaarlijkse open dag. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom in het verenigingsgebouw gelegen aan het bospad bij de velden van voetbalvereniging DWOW.

Het clubgebouw is in de afgelopen jaren uitgebreid van zes naar tien schietbanen, waardoor de club veel meer mogelijkheden heeft voor onder andere nieuwe leden. Het gebouw bestaat nu uit een kantine en twee keer tien meter banen en acht keer twaalf meter banen.

Op de vereniging worden de volgende disciplines geschoten: vuurpistool, luchtpistool, revolver, klein kaliber geweer, luchtgeweer en karabijn. Door de leden wordt met eigen (pers)lucht wapens en klein kaliber vuurwapens, van het kaliber .22. geschoten. Ook kunnen zij kosteloos schieten met vuur- en luchtwapens van de vereniging.

Eigen verklaring en VOG
Iedereen is welkom om te komen kijken wat de schietsport inhoud en onder begeleiding kunnen er een paar schoten worden gelost tijdens de open dag. Degene die lid willen worden zijn verplicht een ”eigen verklaring” in te vullen en een VOG, Verklaring Omtrent Gedrag, aan te vragen. Zodra deze zijn ontvangen kan het lidmaatschap definitief worden. Kinderen onder de 16 zijn vrijgesteld van het VOG, maar dienen wel schriftelijke toestemming van hun ouders te hebben.

Tot het lidmaatschap definitief is mag er alleen geschoten worden met luchtwapens onder begeleiding van een van de drie gediplomeerde KNSA instructeurs. Als bezoekers tijdens de vuurproef laten zien dat zij redelijk doelgericht, maar vooral veilig kunnen schieten, dan kunnen zij op de clubavonden met verenigingswapens zelfstandig schieten en mee doen aan de competitie of wedstrijden.

Meer informatie
Verdere informatie is te vinden op de website van de vereniging en op Facebook. Contact opnemen kan met Ronald Hittinger via telefoon 06-26334218 of met Jaap van der Beek via 0227-501332 of 06-39125981. Het adres van de schietvereniging is Prinses Irenestraat 19C in Wieringerwerf.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button