Noord-Holland

Unieke kans voor jongeren in Noord-Holland Noord

In Noord-Holland Noord kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar binnenkort meedoen aan een project waarin ze zich inzetten voor een maatschappelijk doel en tegelijk voor hun persoonlijke ontwikkeling. Onder het motto ‘Meer doen met je talent’ start de zogeheten Maatschappelijke Diensttijd Noord-Holland Noord (MDT NHN). De komende 2 jaar is financiering beschikbaar om 200 jongeren te helpen hun talent te ontwikkelen en ervaring op te doen bij verschillende maatschappelijke bedrijven en organisaties. De subsidieaanvraag die Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPAnhn) heeft voorbereid en door de centrumgemeente Alkmaar is ingediend, is goedgekeurd.

‘Meer doen met je talent’ is een van de 11 projecten die is geselecteerd door ZonMW. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Programma
“‘Meer doen met je talent’ is een uniek initiatief voor de jongeren in onze regio”, aldus Elly Konijn-Vermaas, voorzitter RPAnhn en wethouder onderwijs in de gemeente Alkmaar. Door een goede samenwerking tussen gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven krijgen jongeren een kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Voor organisaties is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken.”

Jongeren volgen een zesmaandelijks programma. Ze beginnen met een gezamenlijke startweek om elkaar en zichzelf beter te leren kennen. Vervolgens volgen ze een inspirerend workshopprogramma om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tenslotte zetten ze zich bij verschillende organisaties in voor een maatschappelijk project. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief.

Voor wie?
Alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die op zoek zijn naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, kunnen zich aanmelden. Ze moeten alleen gedurende 6 maanden, 20 uur per week beschikbaar zijn. Een workshopprogramma volgen en tegelijkertijd maatschappelijke ervaring op doen? Meer informatie of als organisatie meedoen? Stuur een mail aan femkeblokker@rpa-nhn.nl.

Betrokken organisaties
Voor de aanpak van de MDT NHN werken diverse organisaties samen. RPAnhn coördineert het project. De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Parlan en Calibris. Met deze organisaties hebben ze een goede mix voor wat betreft de inhoud van het programma en begeleiding voor een brede doelgroep jongeren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button