112Hollands Kroon

Burgemeester Rian van Dam sluit drugspand

Adverentie

Anna Paulowna – Burgemeester Rian van Dam heeft woensdag 28 oktober een drugspand voor drie maanden gesloten op het adres Kruiswijk 19d in Anna Paulowna. Het ging om een bedrijfsloods waarbij 458 hennepplanten zijn aangetroffen in een hennepkwekerij.

De sluiting heeft plaatsgevonden op grond van de Opiumwet en het gemeentelijk Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de loods als drugpand doorbroken en de openbare orde hersteld. Het pand is woensdag verzegeld door de toezichthouders van de gemeente Hollands Kroon.

Hoewel het in de gemeente Hollands Kroon in verhouding veilig is, ziet de gemeente helaas dat de criminaliteit in deze regio toeneemt. Er vindt een toename van criminaliteit in het “stille” buitengebied van deze grote gemeente plaats. Dit wordt ook wel “plattelandscriminaliteit” genoemd. Criminelen uit de “onderwereld” maken graag gebruik van de “bovenwereld” voor hun activiteiten.

Project “Schimmige schuren”
Om dit soort criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid in de gemeente te behouden en verbeteren, start de gemeente binnenkort met het project “Schimmige schuren”. Dit wordt samen gedaan met de inwoners, ondernemers, politie, het waterschap, jagers en natuurverenigingen. Binnenkort wordt er een enquête verzonden aan deze partijen. De uitkomsten geven ode gemeente inzicht in de problematiek van de niet zichtbare criminaliteit in deze gemeente. Daarnaast is de uitkomst belangrijk om met elkaar maatregelen te kunnen bepalen om criminaliteit tegen te gaan. De gemeente hoopt dat een ieder de enquête invult, zodat er met de resultaten het verder kan worden gegaan met het creëren van bewustzijn over ondermijning.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button