Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Voordeur Connexxion bussen weer open

Noord Holland – Reizigers zijn weer van harte welkom in de Connexxion bussen (regio Noord-Holland Noord) via de voordeur vanaf 2 november. Dat is goed nieuws voor reizigers en chauffeurs. Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de voordeuren sinds half maart gesloten gebleven, om voldoende afstand tussen buschauffeurs en reizigers te creëren. Door de plaatsing van schermen is de werkplek van de chauffeurs aangepast om de kans op mogelijke blootstelling aan virusdeeltjes te verkleinen.

Om de veiligheid van het personeel te borgen blijven de stoelen op de eerste rij afgesloten, deze zijn niet toegankelijk. Ook is de aanduiding voor staanplaatsen iets naar achteren verplaatst, zodat reizigers zich niet binnen 1,5 meter van de chauffeur bevinden. Dankzij het openen van de voordeur komt de natuurlijke luchtcirculatie in de bus weer op gang. Ook kunnen reizigers onderling beter afstand houden nu ze niet meer dezelfde deur hoeven te gebruiken voor het in- en uitstappen.

Doordat op deze manier persoonlijk contact mogelijk is met de chauffeur kunnen reizigers ook weer een kaartje kopen bij de chauffeur. Het gratis reizen door kinderen van 4 tot en met 11 jaar onder begeleiding van een volwassene vervalt per 2 november. Hiervoor kan weer het Kids Dagkaartje van € 1,00 worden gekocht bij de chauffeur.

Vanaf 2 november geldt dan ook: instappen door de voordeur, uitstappen via de achterdeuren. De buurtbussen zullen pas later weer gaan rijden vanwege de aanpassingen die nog uitgevoerd moeten gaan worden. Er wordt nog steeds voor extra schoonmaak gezorgd van alle contactpunten, zoals stangen, stopknoppen, pinapparatuur, et cetera. waarmee reizigers in de bus te maken hebben. Het gebruik van een mondkapje blijft verplicht vanaf 13 jaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button