Kop van Noord-Holland

Nederland leest: één boek, duizend gesprekken

Kop van Noord-Holland – November is de maand van Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Het thema van dit jaar is “Over de grens”, want met boeken lezen vergroot je je wereld en verleg je je grenzen. Vanaf 1 november deelt KopGroep Bibliotheken aan bezoekers het boek “De wandelaar” van Adriaan van Dis uit.

De Helderse wandelcoach Jasper Tolhuijs deelt de boeken maandag 1 november, vanaf 15:00 uur uit aan bezoekers van School 7. Hij vertelt ze dan meteen over het plezier en het nut van wandelen.

Het boek van Adriaan van Dis gaat over een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs. Wanneer de man opeens een straathond in huis krijgt, leert hij tijdens wandelingen met het dier het andere Parijs kennen: een stad vol daklozen, junkies, bedelaars en vooral talloze illegalen. Zijn geweten gaat opspelen en hij wil graag helpen. “De wandelaar” wordt gratis uitgedeeld, zolang de voorraad strekt.

Activiteiten
In november organiseert KopGroep Bibliotheken (in samenwerking) diverse andere activiteiten in het kader van Nederland Leest. Zo komen op 2 november schrijfster Maartje Wortel en muzikant Tim Knol in de Victorie in Alkmaar vertellen over hun levens en werk tijdens de Nederland Leest lezing. Op 18 november geeft Liesje Schreuder van Bureau Boeiend in School 7 in Den Helder een lezing over De Bohême, waaronder Parijs: het decor van “De Wandelaar”.

Meer informatie over Nederland Leest en de activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button