Den HelderJeugdVideo

Robots bouwen op de basisschool (video)

Advertentie:

Den Helder – Als echte Max Verstappens op afstand raceten de leerlingen van basisschool De Kluft vandaag met zelfgebouwde robots. 29 oktober staat volledig in het teken van de mogelijkheden van techniek en daarom bezochten studenten van ROC Kop van Noord-Holland de basisschool om de leerlingen van groep 8 te leren hoe ze robots kunnen bouwen en programmeren. Ook de andere klassen leerden in verschillende vormen over de mogelijkheden van techniek.

Landelijk zijn steeds minder mensen technisch onderlegd en ook de inschrijvingen op technische scholen zijn laag. Om dit tegen te gaan organiseren steeds meer basisscholen vergelijkbare initiatieven om kinderen te laten warmdraaien voor een technische carrière. De basisschool organiseert dit jaar vier techniekdagen waarbij de ROC-studenten terugkomen om ook met andere klassen aan de slag te gaan. Ook zijn er techniektorens en andere lesprogramma’s om de leerlingen met techniek bezig te laten zijn. “Het enthousiasme voor techniek is belangrijk, maar ook alle verschillende dingen die ze er bij leren want techniek is heel veelzijdig.” vertelt leerkracht Susanne Kisteman.

De leerlingen van groep 8 zijn enthousiast over de activiteit, al hebben ze er niet allemaal hun carrièreplannen op aangepast. Feline: “Ik vind het heel interessant want je kan veel dingen leren die je eerst nog niet wist. Het is totaal niet wat ik nu altijd doe dus ik vind het wel cool dat het nu hier op school kan.” Marius voelt zich echter als een vis in het water: “Ik wil automonteur worden, want ik hou ervan om auto’s te besturen, van de techniek en omdat mijn vader veel auto’s heeft.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button