Den HelderPolitiek

Samen Actief zet senioren in het zonnetje

Den Helder – Lokale partij Samen Actief SR, voorheen Senioren Actief, is een initiatief gestart om senioren in het zonnetje te gaan zetten. De 91 jarige Gijs de Boer, die al meer dan 20 jaar vrijwilliger is bij het Marinemuseum, was de eerste. Hij werd in de geschutmakerij door leden van de partij en andere medewerkers van het museum verrast met een taart, een schilderij en een bon voor restaurant Kunst & Kitchen.

Volgens Nico de Vos, de kersverse lijsttrekker van Samen Actief, is meneer De Boer een man met een echt marinehart, al heeft hij het uniform nooit gedragen. Daarnaast is hij een geweldig voorbeeld van een vrijwilliger; niet op de voorgrond aanwezig maar altijd inzetbaar. Hij heeft menig inwoners van Den Helder en toerist blij gemaakt met een rondleiding door het museum. Volgens De Vos zijn mensen als meneer De Boer de steun en toeverlaat van het museum. Toen ze bij Samen Actief het initiatief bedachten was zijn eerste gedachte dan ook meteen aan Gijs de Boer.

Meneer De Boer met zijn vrouw en de initiatiefnemers.
Vanuit de handen van partijvoorzitter Gerard van Essen kreeg Gijs de Boer een taart, gemaakt door de vrouw van de voorzitter. Carla van Driesten, de huidige fractievoorzitter van Samen Actief overhandigde een schilderij, beschikbaar gesteld door de NoorderKunstKring. Ook kreeg meneer De Boer een bon voor restaurant Kunst & Kitchen op Willemsoord, waar hij samen met zijn vrouw heen mag. Naderhand nam iedereen nog even plaats om te genieten van koffie met een gebakje.

Meld zelf ook iemand aan
Dit alles was pas de eerste aanzet. Samen Actief wil het initiatief doorzetten tot de verkiezingen en indien ze weer worden verkozen ook daarna. In het vervolg kunnen inwoners van Den Helder zelf iemand voordragen waarvan zij denken dat deze weleens in het zonnetje mogen worden gezet.

Dit kan door een persoonlijk berichtje te sturen naar Samen Actief, via de facebookpagina. De partij hoort graag waarom u denkt dat desbetreffende personen hiervoor in aanmerking komen. Personen die meer informatie over dit initiatief willen kunnen contact opnemen met de heer Nico de Vos, mobiel bereikbaar op 06 20707640 of via de mail: n.de.vos1104@gmail.com.

De groep praat nog even na onder het genot van koffie met een gebakje.
Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button