Cultuur/Natuur

Op pad tijdens Nacht van de Nacht in Julianadorp, Hippolytushoef en ’t Zand

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De Nacht van de Nacht wordt dit jaar voor de achttiende keer gehouden om aandacht te vragen voor natuurlijke duisternis en energiebesparing. Op zaterdag 29 oktober worden in Julianadorp, Hippolytushoef en ’t Zand meerdere activiteiten georganiseerd, welke met name ook geschikt zijn voor kinderen en jeugdigen.

Vanaf 20 uur opent de Cees Buining Sterrenwacht op Perenhout 12 in Julianadorp haar deuren. Bij helder weer zal de sterrenkijker gericht staan op onder andere Jupiter en Saturnus. Ook zal er een lezing gegeven worden met het onderwerp: De planeten in ons zonnestelsel.

Op Hippolytushoef in het Eilandmuseum Jan Lont is er ook aandacht voor de nachtelijke hemel. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden, met onder meer een minicollege over het sterrenstelsel, een korte nachtwandeling in de omgeving en een bezoek aan het Wieringer eilandmuseum. Inloop is om 19:45 uur op de Stroeërweg 39. Aanmelden kan via de aanmeldpagina.

De nachtelijke vleermuizenexcursie in de Eendenkooi van ’t Zand is inmiddels volgeboekt.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button