Hollands Kroon

Verkeershinder Waardbrug en Nieuwe Niedorp als gevolg onderhoud in Hollands Kroon begin november

Hollands Kroon – Als gevolg van asfaltonderhoud is er op een aantal plekken in de gemeente Hollands Kroon sprake van omleidingen en tijdelijke verkeershinder.

In het winkelhart van Nieuwe Niedorp wordt in de avond en nacht van 1 op 2 november van 20:00 tot 06:00 uur gewerkt aan de Trambaan en het parkeerterrein aan de zijde van de Jumbo. De deklaag van het asfalt wordt dan aangebracht. Daarnaast wordt er gelijktijdig ook geasfalteerd ter plaatse van het parkeerterrein aan de andere zijde van het winkelcentrum, waar op dit moment ook al werkzaamheden plaatsvinden.

Het asfalteren vindt ’s avonds en ’s nachts plaats, zodat de bereikbaarheid van bedrijven en bewoners zo min mogelijk beïnvloed wordt. Tijdens deze werkzaamheden wordt de Trambaan en het parkeerterrein aan de zijde van de Jumbo afgesloten. Parkeren van de auto binnen dit gebied is dan dus niet mogelijk en er geldt een wegsleepregeling. Het trottoir blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar voor voetgangers. Gedurende de werkzaamheden wordt het paaltje in de weg aan de Koperwiek verwijderd, zodat de Tuinfluiter en Koperwiek bereikbaar blijven.

Tussen Kolhorn en Middenmeer worden enkele planken van het brugdek van de Waardbrug vervangen. Dit vindt plaats van dinsdag 1 november 09:00 uur tot en met donderdag 3 november 21:00 uur.

De werkzaamheden moeten met spoed worden uitgevoerd om de brug in stand te kunnen houden tot de vervanging van het gehele brugdek in 2023. Dit betekent dat gedurende deze periode de Waardbrug afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer en ook volledig is gestremd voor de scheepvaart. Voetgangers en (brom) fietsers kunnen wel passeren, net zoals de nood- en hulpdiensten.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button