Texel

Bemanningsleden Texelse reddingsboot gewond bij zoektocht naar vermiste kotter

Adverentie

Twee bemanningsleden van een Texelse reddingsboot zijn vrijdag 29 november gewond geraakt bij de zoektocht naar de gezonken Urker garnalenkotter op de Noordzee. Dat meldt de KNRM.

De Texelse reddingsboot ging af op het noodsignaal van de kotter toen een hoge golf tegen de boot aan kwam. De boot kwam daardoor in een zogenoemd golfdal van een meter of vijf terecht.

De twee bemanningsleden vielen daardoor van hun stoel en raakten gewond. De reddingsboot keerde daarop meteen terug naar het reddingsstation. Een van de twee gewonden moest naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis, maar moet wel verplicht een korset dragen tegen zijn verwondingen.

Zoektocht gaat verder
De zoektocht naar de vermiste opvarenden van de gezonken kotter gaat vandaag onverdroten verder. Er wordt alleen ‘passief gezocht’, omdat bijvoorbeeld duiken vanwege het slechte weer nog niet mogelijk is. De KNRM hoopt dat dat morgen wel kan.

Bron: media partner NH Nieuws.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button