Den Helder

Sint als voorzitter nieuwe stichting voor Helderse intocht

Adverentie

Sinterklaas zet op 5 december in Den Helder zelf zijn handtekening onder de oprichtingsakte van de nieuwe stichting die volgend jaar de intocht in Den Helder wil realiseren. Om 15.00 uur precies wordt de Goedheiligman ontvangen door notaris Deul.

“Met de oprichting van de stichting willen we in elk geval voorkomen dat Den Helder in 2020 zonder intocht komt te zitten”, vertelt Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap. Rond de intocht van dit jaar werd bekend dat de ondernemers in de binnenstad twijfelen over de organisatie, omdat er steeds meer bij komt kijken en de organisatie zelf verantwoordelijk kan worden gesteld als dingen onverhoopt misgaan.

De nieuwe stichting wil de intocht overnemen. “Alleen in de binnenstad, want in Julianadorp blijft De Culturele het gewoon doen en dat is prima, daar hebben we goede ervaringen mee.” Als het aan Karhof en zijn bestuursleden ligt blijft het in Den Helder ook een traditionele intocht, dus ‘gewoon’ met zwarte pieten.

Karhof zelf wordt voorzitter van de stichting, secretaris is Geertje Verspuij en penningmeester Yvonne Brinkman. Ook zijn er nog twee algemeen bestuursleden, te weten Ron Ippen en Peter Reenders.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button