Den Helder

Sint als voorzitter nieuwe stichting voor Helderse intocht

Sinterklaas zet op 5 december in Den Helder zelf zijn handtekening onder de oprichtingsakte van de nieuwe stichting die volgend jaar de intocht in Den Helder wil realiseren. Om 15.00 uur precies wordt de Goedheiligman ontvangen door notaris Deul.

“Met de oprichting van de stichting willen we in elk geval voorkomen dat Den Helder in 2020 zonder intocht komt te zitten”, vertelt Marcel Karhof van het Sint Nicolaas Genootschap. Rond de intocht van dit jaar werd bekend dat de ondernemers in de binnenstad twijfelen over de organisatie, omdat er steeds meer bij komt kijken en de organisatie zelf verantwoordelijk kan worden gesteld als dingen onverhoopt misgaan.

De nieuwe stichting wil de intocht overnemen. “Alleen in de binnenstad, want in Julianadorp blijft De Culturele het gewoon doen en dat is prima, daar hebben we goede ervaringen mee.” Als het aan Karhof en zijn bestuursleden ligt blijft het in Den Helder ook een traditionele intocht, dus ‘gewoon’ met zwarte pieten.

Karhof zelf wordt voorzitter van de stichting, secretaris is Geertje Verspuij en penningmeester Yvonne Brinkman. Ook zijn er nog twee algemeen bestuursleden, te weten Ron Ippen en Peter Reenders.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close