Jeugd

Vrijwilligers gezocht voor CoderDojo

Adverentie

De CoderDojo’s bij KopGroep Bibliotheken zijn een groot succes. Daarom wordt er gezocht naar extra vrijwilligers. De bijeenkomsten worden eens per maand georganiseerd in Den Helder, Anna Paulowna, Schagen en Tuitjenhorn. Het is iedere zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur in een andere bibliotheek.

Wat is CoderDojo?
Bij een CoderDojo leren kinderen van 7 tot en met 17 jaar programmeren. Bijvoorbeeld websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s of games maken. CoderDojo maakt leren programmeren tot een leuke en sociale ervaring in de bibliotheek. Het is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of die juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar.

Mentoren gezocht
Er wordt gezocht naar vrijwilligers (mentoren) die het leuk vinden om kinderen te begeleiden op hun reis door de digitale wereld. Het gaat om mensen die kindvriendelijk en geduldig zijn en kunnen programmeren met scratch en arduino.

Belangstellenden kunnen informatie vragen of zich aanmelden via: contact@coderdojo-kopgroep.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button