Sport

Vrijwilligers gezocht voor Vitality Clubs

Advertentie:

In de gemeenten Schagen en Hollands Kroon gaat Team Sportservice Vitality Clubs opzetten voor ouderen. De Vitality Club is een club mensen die samen beweegactiviteiten gaan doen, buiten in hun eigen wijk. Voor deze clubs worden nog Peer Coaches gezocht; vrijwilligers die zelf ook ouder zijn en het leuk vinden om een groep op te zetten en mee te doen.

Vitality Club is een beweeggroep voor en door ouderen die samen beweegt in openbare ruimtes. De oefeningen zijn op ieder niveau uit te oefenen en focussen op kracht, behendigheid, uithoudingsvermogen en cognitie. Er is geen professionele kracht bij betrokken. Vitality clubs werken volgens het ‘peer coach’ principe: ouderen helpen elkaar om gezond en gelukkig oud te worden. Plezier en gezelligheid staan voorop. Omdat de beweegactiviteiten buiten zijn, zijn er ook nauwelijks kosten mee gemoeid. In Schagen en Hollands Kroon zijn Vitality Clubs nieuw, maar in andere regio’s bestaan de Vitality Clubs al langer. Grote groepen ouderen zijn er door in beweging gekomen. Veel ouderdomskwalen zijn te voorkomen of vertragen door elke dag een uur te sporten. Deelnemers worden niet alleen fitter, maar voelen zich ook beter. Daarnaast is de Vitality Club een prettige manier om in contact te komen met nieuwe mensen.

Begeleiding
De Vitality Club is in Leiden al een groot succes. Team Sportservice Schagen heeft daarom de handen ineengeslagen met de Leyden Academy on Vitality and Aging om een cursusdag te organiseren voor de nieuwe Peer Coaches. Op deze cursusdag worden ze wegwijs gemaakt en leren ze hoe een nieuwe Vitality Club opstart en begeleidt moet worden.

Interesse?
Vrijwilliger worden of opgeven als Peer coach? Contact opnemen kan met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen: smelching@teamsportservice.nl of 0224-214774. Meer informatie is te vinden op jouw.teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button