Hollands Kroon

Winnaars kunstroute Amstelmeer-IJsselmeer bekend

Advertentie:

De zes winnende kunstobjecten voor langs de vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer, waarop onlangs via het platform denkmee.hollandskroon.nl gestemd kon worden, zijn bekend. Dit zijn: Zilvermeeuwen en Zeilboot van Cobi Dierikx, Vrijheid van Corrie Kaas, Nieuw Leven en Arbeider onder NAP van Monique Vink en Gedragen door sterke handen van Geertje Tjalma. De zes kunstobjecten worden in het voorjaar van 2020 langs de vaarroute geplaatst. Het is een blijvende buitententoonstelling.

Wethouder Theo Meskers: “De plaatsing van deze kunstwerken zorgt voor een enorme verrijking langs de vaarroute. Het bijzondere ervan is, dat de keuzes voor de werken zijn gemaakt door inwoners van onze regio. Deze vorm van participatie zorgt ervoor dat de kunstwerken ook echt draagvlak hebben bij de mensen. Een woord van dank aan de stemmers is om die reden wel op zijn plaats. De zes kunstobjecten die in het voorjaar van 2020 worden geplaatst, worden zichtbare en duurzame objecten langs de waterkant.”

Stemmen op de kunstwerken
In totaal is de enquête 173 keer ingevuld. De gekozen kunstenaars komen uit de regio en zijn enthousiast mee te mogen werken aan de verrijking van deze vaarroute door middel van kunst.

De Kop Werkt!
Het plaatsen van de kunstobjecten is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. De gemeente werkt samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen zij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie is te vinden op dekopwerkt.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button