Den Helder

Inloophuis Den Helder krijgt steun van het KWF

Den Helder – KWF Kankerbestrijding kent 3500 euro toe aan een lokaal project in Den Helder. Het lokale project betreft een elektrisch instelbaar en verwarmbaar massagebed. Hierdoor kunnen mensen met een ernstig levensbedreigende ziekte van een ontspanningsmoment genieten in het inloophuis.

Voor deze mensen is het belangrijk af een toe een moment te hebben waarbij ze gezien worden als mens en niet als een nummer. Initiatiefnemers Marja Bais en Liesbeth de Jong van het Inloophuis Den Helder zijn blij met deze steun. “Juist in deze coronatijd is het belangrijk er te zijn voor mensen met een ernstig levensbedreigende ziekte.”

Een tijdlang dreigde dit project niet gefinancierd te worden. Het geld voor dit project zou komen uit de opbrengst van de KWF Samenloop voor Hoop, een 24-uurs wandelevenement dat afgelopen juni in het Timorpark in Den Helder gehouden zou worden. Vanwege corona en het verbod op evenementen kon de Samenloop voor Hoop toen niet doorgaan, er is dus ook geen geld opgehaald. Afgelopen week kregen de initiatiefnemers onverwachts een verlossend telefoontje: KWF kon het project toch ondersteunen. “We stonden te juichen!”

Samenloop voor Hoop
Ook Dennis Verhoef, voorzitter van KWF Samenloop voor Hoop Den Helder, is blij dat er voor het Inloophuis toch middelen zijn gevonden om het zo gewenste massagebed te kopen. “Het is belangrijk dat mensen die met kanker te maken krijgen steun kunnen vinden in hun eigen buurt, binnen de lokale gemeenschap.”

Behalve dit project in Den Helder financierde KWF nog 49 projecten in 41 plaatsen in Nederland. In totaal kent KWF hiermee 395.000 euro toe aan projecten die lokale ondersteuning geven, of bijdragen aan het voorkomen van kanker. Een overzicht van alle toegekende projecten is te vinden op samenloopvoorhoop.nl/lokale-projecten. KWF Samenloop steunen? Aanmelden voor de uitgestelde editie? Deze staat, onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen, gepland op 12 en 13 juni of in een weekend in september. Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button