Den HelderPolitiekVideo

Duurzaam Bouwloket houdt spreekuur aan de Sportlaan (video)

Den Helder – De gemeente Den Helder zet in op duurzaamheid en daarom werkt het samen met het Duurzaam Bouwloket om burgers voor te lichten over de mogelijkheden hun huis te verduurzamen. Bij het loket kan men hun vragen kwijt over zonnepanelen, isolatie en alles wat er verder bij duurzaamheid komt kijken. De informatie is online te vinden, maar op maandag 29 november was een mobiel informatieloket te vinden in Den Helder.

Het Duurzaam Bouwloket is een instantie dat gemeentes helpt om haar burgers voor te lichten over de mogelijkheden van verduurzaming. Veel Nederlandse gemeentes – waaronder Den Helder en Hollands Kroon – hebben plannen om de alle huizen in de toekomst energieneutraal en CO2-neutraal te maken. Daarvoor moeten ook de inwoners aan de slag en het mobiele informatiepunt is één van de manieren om mensen van het nut en de voordelen te overtuigen. Wethouder Remco Duijnker vertelt over de plannen van de gemeente: “We werken al een tijdje samen met deze partij om de burgers van informatie te voorzien. Het belangrijkste doel is het creëren van draagvlak voor de transitie. Daarnaast willen onze inwoners zoveel mogelijk meenemen om dingen zelf te doen, van kleine tot ingrijpende maatregelen.”

Iedere situatie is uniek, het is de gemeente er daarom aan gelegen om iedereen op de juiste manier van informatie te voorzien. Pierre Talloen doet onderzoek voor zijn bewonersvereniging naar de mogelijkheden van de verduurzaming van hun appartementen. “Het is een terrein waar je in principe weinig ervaring mee hebt. De afschrikwekkende bedragen krijgen gelukkig een beetje kleur als je inzicht krijgt in de subsidiemogelijkheden en de hulp die je krijgt.”

Op https://www.duurzaambouwloket.nl/ is meer informatie te vinden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button