Den Helder

Waddenfonds steunt Nationaal Reddingmuseum

Advertentie:

Den Helder – Voor de modernisering van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder stelt het Waddenfonds € 199.000,- beschikbaar. Het museum over de geschiedenis van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en haar talloze reddingsoperaties wil het geld investeren in verbouw en vernieuwing. De kosten van het totale project zijn ruim € 266.000,-.

De KNRM bestaat 200 jaar in 2024 en grijpt het jubileum aan voor een impuls van Dorus Rijkers. Zo wordt in het museum een cabine met navigatiespel gebouwd. Met Virtual Reality-brillen en computers wordt het besturen van een schip nagebootst. Bezoekers kunnen zo ervaren hoe ze een schip op de Waddenzee moeten navigeren. Daarbij worden de getijden, stromingen, geulen en het mogelijk droogvallen op het Wad nagebootst.

Daarnaast krijgt het museum een nieuwe entree, wordt de tentoonstelling over de rol van het reddingswezen op de Waddenzee verbeterd en krijgt een film over Werelderfgoed Waddenzee in het museum een prominente plek. Het Waddenfonds beschouwt de modernisering van het Nationaal Reddingmuseum als een duurzame versterking van het toeristische product in het Waddenbied.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button