Den HelderPolitiek

Geen steun voor initiatief GroenLinks en D66 over elektrisch crossen

Den Helder – De Helderse gemeenteraad voelt weinig voor een initiatief van GroenLinks en D66, om de motorcrossers die tijdelijk gebruik mogen maken van een terrein op Kooypunt, met een motie via het college B&W op te dragen jaarlijks een evenement met elektrische motoren te organiseren. Ook het idee om elektrisch racen op het terrein te promoten werd niet gedragen.

“Wij gaan ook de voetbalvereniging niet vertellen dat ze met een tennisbal moeten gaan voetballen”, zo vatte Carlo Assorgia het standpunt van zijn partij Beter voor Den Helder samen tijdens de raadsvergadering maandagavond. Ook Rogier Bruin van de VVD gaf aan niet in te stemmen met het idee om voor de inwoners te gaan bepalen hoe zij hun hobby uitvoeren. Harmen Krul van het CDA vroeg zich af hoe de indieners van de motie het plan voor ogen hadden, ook omdat wethouder Remco Duijnker aangaf dat de hobbyisten helemaal niet beschikken over elektrische crossmotoren. “Gaan we ze dan allemaal dwingen om een elektrische motor te kopen?”, vroeg Krul zich af.

Ondanks een aanpassing van de motie naar het idee om elektrisch rijden te promoten op het terrein, bleven de partijen bij hun standpunt. Frank Feeburg van de PVV noemde het idee een voorbeeld van ‘klimaatwaanzin’ en stelde dat de crossers vooral lekker moeten doorgaan met wat ze doen. “Gaan met die banaan”, zo sloot hij af.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button