Den HelderPolitiek

Stadspartij wil sussen: Sportfederatie en wethouder De Vrij moeten op ‘volwassen manier’ met elkaar in overleg

Den Helder – De Helderse Stadspartij heeft in politieke vragen aan het college B&W aangegeven dat zij willen dat de oplopende gemoederen tussen wethouder Peter de Vrij en de Sportfederatie worden uitgepraat. Desnoods met hulp van de burgemeester, die als gespreksvoorzitter zou kunnen functioneren. Hoewel de kwestie leek opgelost is de federatie weer boos, omdat het aangekondigde gesprek met De Vrij nog steeds niet heeft plaatsgevonden.

De portefeuillehouder kreeg in augustus van dit jaar van de Sportfederatie het verwijt dat hij heel slecht communiceert. Er is tijdens deze raadsperiode tot hun grote teleurstelling maar één bijeenkomst geweest. De Sportfederatie heeft als doel om de collectieve belangen van de sportverenigingen binnen de gemeente te vertegenwoordigen, maar De Vrij geeft toe dat hij de waarde van de Sportfederatie niet heel hoog inschat: “Ze lopen tegen de zeventig jaar en sommigen zijn er al overheen. Ze mogen zich best wel eens afvragen of ze met zijn allen de Helderse sport in al zijn geledingen nog vertegenwoordigen”, zo liet hij aan het Noordhollands Dagblad weten.

Niet akkoord met digitaal gesprek
De wethouder bood zijn excuses aan over het gebrek aan communicatie en beloofde in gesprek te gaan met het bestuur van de federatie. Dat gesprek heeft nog steeds niet plaatsgevonden, wederom tot grote ontevredenheid van de belangenorganisatie. De wethouder heeft een digitaal overleg aangeboden, maar daarmee gaat de Sportfederatie niet akkoord. De Stadspartij mengt zich nu in de discussie en geeft aan begrip te hebben voor de keuze van de federatie: “Om spanningen uit te praten is het soms beter om dit “face to face” plaats te laten vinden en het is wat de Stadspartij betreft te makkelijk, om dit onder het mom van coronamaatregelen niet te willen of te kunnen doen.”

Rol van de burgemeester
Volgens fractievoorzitter Harrie van Dongen is het belangrijk dat het in ieder geval wordt uitgepraat: “Waar een en ander is ontspoort en wie daar debet aan is is wat ons betreft niet zo heel belangrijk. Beide partijen hoeven elkaar niet aardig te gaan vinden, maar er moet wel op een volwassen manier met elkaar overlegd mogelijk zijn lijkt ons.” Zijn partij vraagt het college daarom naar de optie om de burgemeester in te zetten als een soort mediator, zodat beide partijen in alle rust kunnen aangeven waar het volgens hun fout is gegaan binnen de onderlinge relatie. Van Dongen wil daarnaast van het college duidelijkheid over de vraag of de situatie ook door hen als onwenselijk wordt ervaren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button