Hollands KroonJeugdPolitiek

Een ‘Pumptrack’ bij Campus de Terp?

Wieringerwerf – OHK, VVD en PvdA willen dat het college onderzoekt of het mogelijk is om een pumptrack aan te leggen bij Campus de Terp in Wieringerwerf. Een pumptrack is een circuit met bulten en bochten waar je met skateboards, fietsen of steps overheen kan. Het idee werd tijdens de ideeënmarkt in juli gepresenteerd door een aantal scholieren en hun docent Jose Swart.

De drie partijen zien een pumptrack wel zitten: “Het is multifunctioneel en geschikt voor alle leeftijden en disciplines en is ook toegankelijk voor inwoners die niet lid zijn van een sportvereniging”, zo schrijven zij in hun vragen aan het college. De geschatte investering bedraagt ongeveer €80.000,-. Daarover denken de indieners van de vragen dat dit nog wel naar beneden kan worden gebracht door sponsoring: “Met sponsoring wordt bedoeld dat loonbedrijven vrijwillig grondwerk kunnen verrichten om de ondergrond van de pumptrack alvast te prepareren.”

VVD’er Wim Groot (rechts) in gesprek over de pumptrack afgelopen juli.

Het college wordt gevraagd of zij bekend is met het initiatief en of zij bereid is te onderzoeken of het mogelijk is om een pumptrack aan te leggen. OHK, VVD en PvdA zien daarnaast graag dat het college in gesprek gaat met partijen die de pumptrack zullen gebruiken, zoals Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW), gymdocenten, sportverenigingen en scholieren. Ook willen zij het college opdracht geven om onderzoek te doen naar het gebruik van subsidies of cohesiefondsen van Microsoft of Google.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button