Den Helder

Lichtjesactie in ziekenhuizen Noordwest

Advertentie:

Den Helder – De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van samenzijn en gezelligheid. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor de patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep die met kerst in het ziekenhuis liggen omdat zij te ziek zijn. Vrienden van Noordwest organiseert daarom een lichtjesactie. De actie kenmerkt zich door het uitreiken van een lichtje aan patiënten en het inzamelen van geld voor apparaten die helpen om pijn- en stressklachten tijdens de behandeling te verminderen.

Patiënten die op woensdag 14 december in het ziekenhuis in Alkmaar en/of Den Helder liggen, ontvangen aan het einde van de middag een lichtje. De lichtjes worden ontstoken en er worden kerstliedjes gezongen om het voor de patiënten sfeervol te maken en hen een kerstgevoel te geven. Een evenement waarin het helemaal draait om de patiënt.

Pijn- en stressreductie
Om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, heeft de lichtjesactie ook als doel geld in te zamelen. Voor locatie Alkmaar is het spaardoel een projector van beelden en geluid (Qwiek.up) op de spoedeisende hulp. Op locatie Den Helder wordt gespaard voor een VR-bril op de verpleegafdeling oncologie. Beide systemen helpen bij het verminderen van pijn- en stressklachten tijdens de behandeling van de patiënt.

Tot en met woensdag 4 januari kan er symbolisch een lichtje worden gekocht voor € 5,- per lichtje. De actie start op dinsdag 29 november. Het is dan #GivingTuesday, een wereldwijde actiedag om goed te doen. Een lichtje doneren kan via www.vriendenvannoordwest.nl.

Vrienden van Noordwest zet zich in om extra’s te realiseren die het verblijf van patiënten in de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep, in Alkmaar en Den Helder, aangenamer maken en ondersteunen bij een sneller herstel. De steun van donateurs en sponsoren is daarbij onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald.

Meer informatie is terug te vinden op www.vriendenvannoordwest.nl of mail naar vrienden@nwz.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button