Overige

Thuis zelf natuurlijke verzorgingsproducten maken

Advertentie:

Den Helder – Wat zijn die bijna onleesbare ingrediënten op de potjes in de badkamer? En wat zijn al die ingrediënten met ingewikkelde namen dan precies zijn?

Door zelf verzorgingsproducten, zoals tandpasta en gezichtscrème te maken, weet de thuisproducent precies wat er in zit en dus wat de zelfbereider in de mond neemt en op het gezicht smeert. En het is leuk om die producten zelf te maken ook. De Helderse Vallei helpt geïnteresseerden, in samenwerking met De Groene Mama, graag op weg.

Haal daarom tussen dinsdag 6 en zondag 11 december tijdens de openingstijden (10:00-16:30 uur) de gratis informatie op bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Aan de hand daarvan kan zelf hand- en bodylotion, tandpasta of natuurlijke gezichtsspray worden gemaakt. De informatie is ook te downloaden via de website.

Allesreiniger maken
Ook zelf ecologisch wasmiddel of allesreiniger maken? Kijk dan eens op de YouTube pagina van De Helderse Vallei, daar zijn filmpjes te zien waarin precies te zien is hoe de bereiding is en welke ingrediënten daarvoor nodig zijn.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button