Defensie

Zr.Ms. Holland vangt weer drugs in Caribisch gebied

Den Helder – Zr.Ms. Holland heeft vrijdagavond een drugstransport in de Caribische Zee onderschept, zo heeft Defensie maandag bekendgemaakt. Een patrouillevliegtuig van de Kustwacht ontdekte een verdachte boot, waarna de Holland werd gealarmeerd. Die zette met zijn snelle onderscheppingsboot FRISC de achtervolging in. De zogenoemde go-fast werd al snel achterhaald.

Na aanhouding van de smokkelaars viste de bemanning van de FRISC zo’n 630 kilo cocaïne uit het water. Die hadden de verdachten tijdens hun vlucht overboord gegooid. De pakketten drugs zijn door tussenkomst van de Kustwacht overhandigd aan het Korps Politie Curaçao.

Zr.Ms. Holland is sinds oktober als stationsschip actief in de regio. Het wisselt counterdrugsoperaties af met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button