Politiek

PVV eist dat gemeente alle huishoudens met schulden in beeld brengt

Advertentie:

Den Helder – De Helderse fractie van de PVV maakt zich zorgen over het groeiende aantal huishoudens met schulden in Nederland en het feit dat deze vaak niet op tijd in beeld zijn bij gemeenten. Fractievoorzitter Vincent van den Born stelt daarom vragen aan het college. Als er aanwijzingen zijn dat betalingsachterstanden in Den Helder niet altijd worden doorgegeven aan de gemeente, wil zijn fractie dit weten.

Van den Born verwijst naar een een artikel van Binnenlands Bestuur, waaruit blijkt dat vroegsignalering bij schulden op het gemeentelijk niveau niet optimaal is. Hoewel energie- en waterleveranciers, zorgverzekeraars en woningverhuurders sinds 2021 betalingsachterstanden moeten doorgeven aan de gemeente, gebeurt dat lang niet altijd.

Vooral particuliere verhuurders zouden niet allemaal reageren, ondanks dat de gemeente hen wel aanschrijft. Daarom vraagt de PVV: “Heeft de gemeente alle particuliere verhuurders aangeschreven inzake het doorgeven van betalingsachterstanden en hebben zij ook allemaal gereageerd?” Daarnaast zou de PVV graag zien dat de gemeente periodieke evaluaties houdt en dat er contact is met andere gemeenten om te kijken hoe vroegsignalering kan worden verbeterd.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

5 reacties

  1. Liane het is Niet “hun” maar “ hen” ! Overigens waarom zou een gemeente betalingsachterstanden registreren nu de regering haar uiterste best doet om met haar beleid bijna geheel Nederland richting betalingsachterstand te jakkeren ? Waarom Liane schrijven jullie daar niet over ?

    1. Een journaliste berispen op een onbenullig schrijffoutje om daarna de naam van diegene twee maal fout te spellen. Getuigt weer van een zeer hoog niveau!

  2. Lianne Excuus. Het verwisselen van HEN met HUN is geen schrijffout . Het is fundamenteel fout!

    1. Kijk, als je nu toch anderen gaat corrigeren, het is: Lianne, excuus.
      En met hoofdletters schrijven is schreeuwen, ongewenst dus.

Wellicht ook interessant

Back to top button