UitgaanVideo

Video: Walking Football gestart bij voetbalvereniging VZV

Advertentie:

’t Veld – Op het sportcentrum van VZV aan de Rijdersstraat is mede door enkele initiatiefnemers gestart met Walking Football.

Op haar vakantie in Portugal zag Susan Hamelink uit het raam van het gehuurde appartement een paar mannen en vrouwen op hun dooie gemak een potje voetballen. Dit leek haar ook wel wat en thuisgekomen nam zij contact op met het bestuur van voetbalvereniging VZV. Deze vonden het idee prima maar ze moest het zelf gaan opstarten. Susan nam contact op met de gemeente die haar doorverwees naar het Ouderenfonds. Deze gaf haar verschillende opleidingen tot het begeleiden van de toekomstige voetballers. Verder heeft zij veel medewerking gekregen van “Team Sportservice’ en de voetbalvereniging VZV.

Op de eerste dag werd onder auspiciën van één van de initiatiefnemers Cor Tuinenburg in de kantine van voetbalvereniging VZV de spelregels van het Walking Football doorgenomen. Er hadden zich voor de Kick-off deze ochtend acht personen opgegeven. Volgens Susan is dit voor een eerste keer een prima resultaat. Na de uitleg was het tijd voor het spelletje. Eerst de spieren losmaken door wat rek -en strek oefeningen en hierna was het tijd voor het echte werk, het Walking Football.

Voor een eerste keer ging het prima al werd het soms niet zo nauw genomen met de spelregels. Dat was allemaal nog even wennen voor de sporters. Na een uurtje lekker bewegen en voetballen was het tijd voor de derde helft en dit hield in koffie met een gebakje. Iedereen was het er over eens dat dit zeker een vervolg gaat krijgen.

Aanmelden op  : walkingfootball@vzvvoetbal.nl
Informatie op:  www.vzvvoetbal.nl

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button