Den Helder

Vorig jaar is het gasverbruik gedaald

Advertentie:

Den Helder – Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat het gasverbruik van huishoudens in Nederland in 2022 gedaald is met ruim 13 procent ten opzichte van 2021. Het is het laagste verbruik in 50 jaar tijd. In de Kop van Noord-Holland was Texel koploper als bespaarder van gas, met 24,2 procent. Texel wordt gevolgd door Hollands Kroon met 23,2 procent en hekkensluiter de gemeente Den Helder met 22,8 procent minder gasverbruik.

Het CBS meldt dat de huishoudens minder aardgas verbruikten in 2022. Een kwart minder dan in het jaar ervoor. Een deel van deze daling komt door het warmere weer (tien procent). Als rekening wordt gehouden met de hogere temperaturen, was het verbruik vijftien procent lager dan in 2021. Dit komt grotendeels door de sterk gestegen gasprijzen.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

3 reacties

  1. Een betere indicatie voor de verarming van de samenleving is nauwelijks denkbaar. En dat met dank aan de Rutte Club ( vvd-d66-cda-gl).

Wellicht ook interessant

Back to top button