Cultuur/NatuurUitgaan

Oliebollentocht door de Helderse Duinen

Lekker wandelen op een frisse zondagochtend en onderweg een lekker oliebol peuzelen. Zondag kon het met de Oliebollentocht van Landschap Noord-Holland. Het start- en eindpunt was bij de Helderse Vallei en er waren routes van 4, 8, 10 en 20 kilometer uitgezet. De route van vier kilometer was ook geschikt voor kinderen en rolstoelen.

Inschrijven bij de Helderse Vallei (DHfoto)

Het is voor het derde jaar in deze opzet dat de tocht gehouden werd. Voorheen was er een nieuwjaarsloop, maar de belangstelling daarvoor liep terug. Sinds ze het tussen de feestdagen in organiseren komen weer vele wandelaars op het evenement af. Op punten waar het wat drassig was of een heuveltje genomen moest worden stonden vrijwilligers van het Landschap klaar om mensen in een rolstoel even te helpen.

De kraam van Landschap Noord-Holland stond aan het einde van het Hengstepad. Hier konden de wandelaars een lekkere oliebol halen en met deze temperaturen smaakte dat best. De vrijwilligers bij de kraam stonden ook klaar om dingen over het natuurgebied te vertellen waar doorheen gewandeld werd.

De kraam met informatie en Oliebollen! (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button